06.09.2024, 18:07

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України на засіданні "Рамштайн"

Марина Гончар | Всі новини автора
варопр

На нещодавньому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", Канада анонсувала новий великий пакет військової допомоги для України.

Міністр оборони Канади Білл Блер повідомив, що цей ]]>пакет ]]>включатиме значну партію військових матеріалів, зокрема ракетні двигуни CRV-7, боєголовки, кулемети та пістолети, передає Час Пік.

Основні складові пакету:

  • Ракетні двигуни CRV-7 та боєголовки: Канада надасть Україні 80 840 ракетних двигунів CRV-7 разом з 1300 боєголовками, які сумісні з цими двигунами. Раніше ці ракетні двигуни використовувалися військово-повітряними силами Канади на винищувачах CF-18, але тепер, після їх списання, вони будуть відправлені до України. Партія ракетних двигунів та боєголовок вже готується до відправлення до Польщі, звідки буде доставлена в Україну протягом найближчих місяців.
  • Озброєння: Канада також передасть Україні 970 кулеметів С6 та 10 500 9-мм пістолетів зі своїх запасів. Ці запаси є частиною збройного арсеналу Канади і будуть спрямовані для підтримки українських військових.
  • Бронетехніка: На запит української сторони, Канада виділить списані шасі від 29 бронетранспортерів М113 та 64 бронетранспортери Coyote LAV. Ці бронетранспортери будуть перепрофільовані або використані на запчастини в Україні, що дозволить підвищити бойову готовність українських збройних сил.

Цей пакет допомоги є частиною зобов'язання Канади підтримувати Україну в її боротьбі за незалежність і безпеку. Підтримка Канади є важливим компонентом міжнародної допомоги, що надходить в Україну, і сприяє зміцненню оборонних можливостей українських військових на тлі триваючих конфліктів.

Читайте також:

Британія надасть Україні 650 легких багатоцільових ракет для посилення ППО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк