07.09.2024, 18:34

Українські дрони атакували склад боєприпасів у Воронезькій області: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
алпаппро

У ніч на 7 вересня українські безпілотники, під управлінням Служби безпеки України, завдали удару по складу боєприпасів та техніки у Воронезькій області РФ. За попередніми даними, місцева влада негайно розпочала евакуацію жителів навколишніх населених пунктів через загрозу поширення вибухів та пожеж.

Цю інформацію підтвердили джерела в українських спецслужбах, передає Час Пік.

За їхніми словами, атакований склад розташований у населеному пункті Солдатскоє Воронезької області. Він відігравав важливу роль у військових операціях Росії, оскільки активно використовувався для зберігання техніки та боєприпасів, які потім перекидалися на фронт в Україну. Саме тому цей об'єкт став ключовою ціллю для удару безпілотників СБУ.

На території складу зафіксовано щонайменше чотири осередки масштабних пожеж, які неможливо локалізувати через інтенсивну детонацію боєприпасів. Вибухи тривають безперервно, що створює додаткову небезпеку для навколишніх районів. Ситуація залишається критичною, оскільки потужні вибухи можуть спричинити ще більші руйнування.

У СБУ зазначили, що це частина ширшої стратегії зі створення демілітаризованої зони в російських регіонах, що межують з Україною.

"Військові аеродроми, склади з боєприпасами та інші об'єкти інфраструктури, які підтримують війну проти України, є законними цілями для нашої армії", — наголосили представники СБУ.

Ця атака є черговим ударом по російському військовому потенціалу, що має на меті послабити постачання техніки й боєприпасів для російських військових на українському фронті.

Читайте також:

МЗС України звернулося до Тегерана на тлі інформації про передачу сотень балістичних ракет Іраном до РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк