07.09.2024, 19:32

"Світ під найсерйознішою загрозою з часів Холодної війни через агресію Росії", - розвідки США та Британії

Марина Гончар | Всі новини автора
ждллдпрра

Британія та США заявили, що світ зіткнувся з найбільшою загрозою з часів Холодної війни через агресивну політику Російської Федерації.

Про це повідомили Річард Мур, голова Секретної розвідувальної служби Великої Британії (МІ6), та Білл Бернс, керівник Центрального розвідувального управління США (ЦРУ), з посиланням на ]]>Financial Times ]]>передає Час Пік.

Очільники провідних розвідок світу підкреслили безпрецедентну кількість загроз, з якими стикаються їхні країни. Вони зазначили, що нині міжнародний світовий порядок перебуває під загрозою, якої не було з часів Холодної війни.

"ЦРУ та розвідка Великої Британії разом протистоять агресивній Росії та загарбницькій війні Путіна в Україні. Ми виявили ці загрози й змогли попередити міжнародну спільноту, щоб мобілізуватися на захист України. Ми вирішили частково розсекретити деякі з наших даних як новий етап цих зусиль", - заявили Мур і Бернс.

Очільники розвідок зазначили, що їхні відомства тісно співпрацюють у протистоянні агресії Росії та війні Путіна проти України. Вони акцентували на важливості збереження курсу і підтримки суверенітету та незалежності України, підкреслюючи, що дії Росії є грубим порушенням Статуту ООН і міжнародних норм.

"Ми продовжимо підтримувати наших відважних партнерів з української розвідки. Ми пишаємося їхньою стійкістю, інноваційністю та ентузіазмом", - йдеться у спільній заяві розвідників.

Вплив технологій на сучасну війну

Очільники розвідок також зазначили, що війна в Україні продемонструвала значний вплив технологій на сучасний полігон бойових дій. Вони підкреслили, що конфлікт в Україні став першим, де програмне забезпечення з відкритим кодом та передові технології були інтегровані у бойові дії на такому масштабі і з такою швидкістю.

"Цей конфлікт показав, як технології можуть змінити хід війни, коли вони поєднані з відвагою та традиційною зброєю. Війна в Україні стала прикладом того, як інновації та адаптація можуть змінити воєнні стратегії та тактики", - додали вони.

Інші глобальні загрози

Окрім Росії, розвідники вказали на інші глобальні загрози, зокрема Китай, як "головний розвідувальний і геополітичний виклик XXI століття", а також відродження терористичних груп, таких як ІДІЛ.

Ці заяви підкреслюють важливість глобальної співпраці та адаптації до нових викликів, з якими стикається світ у сучасних умовах.

Читайте також:

Українські дрони атакували склад боєприпасів у Воронезькій області: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк