10.09.2024, 08:35

Атака дронів на Москву і Підмосков'я вночі паралізувала роботу трьох основних аеропортів - відео

Марина Гончар | Всі новини автора
варпапо

У ніч на сьогодні Москва та Підмосков'я знову стали об'єктом масованої атаки безпілотників.

Мер Москви Сергій Собянін повідомив у своєму Telegram-каналі, що внаслідок цих атак сім дронів, які прямували до столиці Росії, було збито, передає Час Пік.

За попередніми даними, постраждалих та серйозних руйнувань немає, але спеціалісти екстрених служб продовжують працювати на місцях падіння уламків.

Однак ця атака спричинила значні збої в роботі аеропортів Москви. Через загрозу безпілотників три ключові авіавузли — "Шереметьєво", "Домодєдово" та "Внуково" — були змушені припинити свою роботу. Як повідомляють російські ЗМІ, збої в авіасполученні призвели до значних затримок та скасування рейсів.

У "Внуково" було затримано понад 30 міжнародних та внутрішніх авіарейсів, а шість рейсів повністю скасовано. Серед затриманих рейсів було 13 прибуткових та два, що мали прибути. Аналогічна ситуація спостерігалася і в "Домодєдово", де приблизно 10 рейсів як на виліт, так і на приліт були затримані. У менш завантаженому аеропорту "Жуковський" щонайменше три рейси на виліт і два на приліт були затримані. Що стосується "Шереметьєво", там затримки були поодинокими, проте теж мали місце.

За свідченнями очевидців і місцевих ЗМІ, безпілотники також влучили в три житлові багатоповерхівки, внаслідок чого виникла пожежа. Про постраждалих у житлових будинках наразі інформації немає.

Читайте також:

Російські дрони падають на території НАТО через нашу бездіяльність - глава МЗС Литви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк