14.09.2024, 18:14

Українські десантники розгромили підрозділ російських ВДВ у Курській області

Марина Гончар | Всі новини автора
проол

В ніч на 13 вересня на одному з напрямків у Курській області відбувся масштабний бій між українськими десантниками та підрозділом російських ВДВ.

Про це, з посиланням на Десантно-штурмові війська ЗСУ у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Українські воїни успішно відбили атаку та завдали значних втрат ворогові, залишивши на полі бою знищену російську техніку і десятки загиблих солдатів.

За повідомленням Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, росіяни спробували провести наступ на позиції українських сил, кинувши у бій 14 одиниць військової техніки.

Серед них було два танки, 11 бойових машин десанту (БМД) та один бронетранспортер (БТР), які належали до однієї з частин російських ВДВ.

Протистояння тривало кілька годин, але українські десантники змогли утримати позиції й відбити всі атаки противника. Завдяки скоординованим діям та використанню вогневих засобів, бійці ЗСУ знищили значну частину техніки ворога. Після бою на місці залишились п'ять розбитих БМД, один танк та БТР. Окрім цього, українські військові ліквідували кілька десятків російських солдатів.

"Залишки ворожих сил, які вціліли після атаки, були змушені швидко відступити. Російські десантники накивали п’ятами, залишивши своїх загиблих товаришів та техніку на полі бою", – зазначили українські десантники у своєму повідомленні.

Цей епізод став черговим свідченням високого професіоналізму та боєздатності українських військових, які протистоять значно більшим і краще оснащеним силам російських окупантів. Водночас цей бій підкреслює важливість взаємодії між різними підрозділами ЗСУ, що дозволяє ефективно зупиняти наступальні дії ворога навіть на складних ділянках фронту.

Бій у Курській області став ще однією поразкою для російських військових, які все частіше зазнають втрат і змушені відступати під тиском українських сил.

Читайте також:

Армія РФ не здатна вести контрнаступ в Курській області без перекидання військ з України - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк