14.09.2024, 20:14

Столтенберг розкритикував недостатню військову допомогу Україні до початку війни з Росією

Марина Гончар | Всі новини автора
роллдд

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив свою критику щодо політики Альянсу перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році.

В інтерв’ю німецькому виданню ]]>Frankfurter Allgemeine Zeitung]]> Столтенберг заявив, що союзники могли б надати Україні більше військової техніки ще до початку війни, що могло б суттєво вплинути на запобігання ескалації конфлікту, передає Час Пік.

За словами Столтенберга, НАТО виявляло обережність у наданні Україні необхідної зброї через побоювання щодо можливого загострення напруженості з Росією.

Це рішення, як вважає генсек Альянсу, могло призвести до серйозних наслідків, оскільки на той момент союзники не забезпечили Київ достатніми засобами для відбиття потенційного вторгнення.

"Зараз ми надаємо військову техніку для підтримки України в боротьбі, але тоді ми могли б надати таку техніку для запобігання війні", – підкреслив Столтенберг.

Він зазначив, що країни-союзники НАТО мали б усвідомити важливість своєчасного забезпечення України військовою допомогою, щоб уникнути широкомасштабного конфлікту.

Щодо майбутнього вирішення війни, Столтенберг вважає, що для досягнення миру необхідні переговори з Росією, але за умов, що базуватимуться на силі України.

"Щоб завершити цю війну, на певному етапі потрібно буде знову вести діалог з Росією. Але цей діалог має базуватися на силі України", – підсумував генеральний секретар НАТО.

Таким чином, критика Столтенберга відкриває нові перспективи для обговорення стратегічних рішень НАТО в контексті попередніх рішень Альянсу і їх впливу на перебіг війни в Україні.

Читайте також:

Українські десантники розгромили підрозділ російських ВДВ у Курській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк