16.09.2024, 16:11

Безпека під загрозою: у двох районах Курської області РФ оголосили обов'язкову евакуацію

Віктор Білий | Всі новини автора

У Рильському та Хомутівському районах Курської області РФ оголошено обов'язкову евакуацію населення. Це рішення було ухвалено для забезпечення безпеки мешканців, які перебувають у 15-кілометровій зоні від кордону з Україною, повідомив губернатор Курської області Олексій Смирнов.

Згідно з інформацією, наданою регіональною владою, евакуація проводиться на підставі оперативних даних, що надійшли від оперативного штабу, передає Час Пік.

Процес виїзду місцевих жителів координуватиметься силами правопорядку, місцевими адміністраціями та добровільними дружинами курського центру "Патріот".

Раніше, у серпні, на тлі активних бойових дій, влада вже оголосила евакуацію в Глушківському, Великосолдатському та Білівському районах Курської області, а також Краснояружському районі Бєлгородської області. Ці райони також розташовані у безпосередній близькості до українського кордону.

Нещодавно в російських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Росія розпочала контрнаступ у Курській області. Командир "Ахмата" Апті Алаудінов заявив про заняття російськими військами кількох населених пунктів у регіоні, проте конкретні деталі залишаються невизначеними.

Канал "Рибар", близький до Генштабу ЗС РФ, повідомив про наступ у Коренівському районі, де російська армія нібито зайняла Гордіївку та Раптове. Mash стверджує, що російські війська повернули контроль над вісьмома селами, захопили 150 квадратних кілометрів території й наблизилися до Свердликова.

Український OSINT-проєкт DeepState також підтверджує інформацію про контрнаступ російських військ у Курській області, повідомляючи про «погіршення ситуації на лівому фланзі». За даними проєкту, російська армія перекинула техніку через Сейм, що підтверджується й аналітиками.

Фото, що розповсюджується DeepState, зображує рух колони російської техніки з Коренево в напрямку Снагості, що свідчить про військову активність, що триває в регіоні.

Читайте також: Українські десантники розгромили підрозділ російських ВДВ у Курській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк