17.09.2024, 21:38

У Лівані сталися масові вибухи пейджерів: що відомо

пейджеры в ливане

У Лівані через вибухи пейджерів постраждали понад 2700 людей, є загиблі. В арабських ЗМІ визнають, що Ізраїль провів одну із наймасштабніших та вдалих операцій проти "Хезболли".

За словами міністра охорони здоров'я Лівану Фіраса аль-Аб'яда, внаслідок масових вибухів пейджерів постраждали як мінімум 2750 осіб, з них 200 перебувають у критичному стані, 8 загинули, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Більшість зареєстрованих на даний момент поранень припадає або на обличчя, або на руки, а в деяких випадках на живіт. Лікарні на півдні Лівану переповнені пораненими.

Фігурує інформація про те, що пейджери, що вибухнули, були з нової партії пристроїв, яку угруповання "Хезболла" отримало нещодавно. Представник "Хезболли" припустив, що пейджери були з вірусом, який міг спровокувати їхнє нагрівання, а потім вибух.

В уряді Лівану масові вибухи пейджерів назвали "ізраїльською агресією". Ліванський міністр інформації Зіад Макарі заявив, що звернувся до ООН, щоб "притягнути винних до відповідальності".

За припущеннями ЗМІ, Ізраїль провів одну з наймасштабніших та найвдаліших операцій проти "Хезболли". У Бейруті ізраїльські хакери провели кібератаку і зламали рації та пейджери, які використовували члени "Хезболли" для внутрішнього шифрованого зв'язку, після чого викликали перегрів акумуляторів.

Читайте також: Історичне велике збільшення: Рада підтримала законопроект щодо підвищення податків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк