18.09.2024, 19:10

Ліван опинився в епіцентрі нової хвилі вибухів техніки Хезболли

Марина Гончар | Всі новини автора
вароол

В середу, 18 вересня, країна зазнала нової хвилі вибухів, що вражають техніку, яка належить членам угрупування "Хезболла".

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, вибухи сталися через детонацію понад 500 рацій, мобільних телефонів і радіоприймачів, передає Час Пік.

Протягом дня в Лівані почалися численні вибухи, які спалахнули в ноутбуках, мобільних телефонах, а також у техніці, що перебуває в магазинах та житлових будинках.

Місцеві жителі зафіксували ряд інцидентів, включаючи загоряння в магазинах мобільного зв’язку та пожежі в житлових будинках.

Один з вибухів стався під час поховання жертви попереднього інциденту, що додатково загострило ситуацію.

Кількість постраждалих від нових вибухів перевищила 100 осіб. Вибухи також відбулися всередині автомобілів та мотоциклів.

Інформація з кількох джерел вказує на те, що причиною масових вибухів стали рації моделі Icom V82, які належать до нової партії японської компанії. Техніка з цієї серії виявилася особливо небезпечною і спричинила масштабні вибухи.

Ця серія інцидентів викликала серйозні побоювання серед жителів і влади Лівану, які зараз працюють над забезпеченням безпеки та зменшенням можливих наслідків. Розслідування продовжується, щоб з'ясувати причини та обставини цих вибухів і забезпечити стабільність у країні.

Як повідомлялось раніше, через вибухи пейджерів постраждали понад 2700 людей, є загиблі. В арабських ЗМІ визнають, що Ізраїль провів одну із наймасштабніших та вдалих операцій проти "Хезболли".

Читайте також:

У російському Ярославлі горів склад ПММ: у ЗМІ повідомляють про постраждалих

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк