02.10.2024, 18:25

Ізраїль оголосив Генсека ООН персоною нон грата через підтримку тероризму

Марина Гончар | Всі новини автора
арпарв

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата, заборонивши йому в'їзд до країни. Це рішення стало результатом низки заяв та дій, які, на думку ізраїльської сторони, демонструють підтримку Гутеррешем терористичних угруповань та його нездатність належним чином реагувати на агресію проти Ізраїлю.

Про це Ісраель Кац повідомив у соцмережі ]]>X]]>, передає Час Пік.

Ісраель Кац повідомив про це у своєму дописі в соціальній мережі X 2 жовтня, підкресливши, що Генеральний секретар ООН не гідний ступати на ізраїльську землю. Кац зазначив, що ООН, під керівництвом Гутерреша, не засудила напад Ірану на Ізраїль, тоді як майже всі країни світу визнали цей акт агресії. На думку міністра, така поведінка є абсолютно неприйнятною для представника міжнародної організації, покликаної сприяти миру і безпеці у світі.

"Це генеральний секретар, який не засудив жорстокі злочини та сексуальне насильство, вчинені бойовиками ХАМАС під час атаки на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, і не очолив жодних зусиль, щоб оголосити їх терористичною організацією. Підтримка терористів із ХАМАС, Хезболли, хуситів, а тепер і Ірану — всього кола світового терору — є недопустимою", — додав Ісраель Кац.

Міністр наголосив, що Ізраїль продовжить захищати своїх громадян і національну гідність, незалежно від того, що відбувається на міжнародній арені, і не дозволить постатям, які симпатизують тероризму, впливати на внутрішню чи зовнішню політику держави.

Заява Каца викликала широкий резонанс у міжнародних колах, оскільки оголошення персоною нон грата генерального секретаря ООН є надзвичайно рідкісним явищем у міжнародній дипломатії. Це рішення підкреслює посилення напруженості між Ізраїлем та ООН, яка вже довгий час критикується Ізраїлем за, на їхню думку, недостатньо рішучі дії щодо терористичних загроз, з якими стикається країна.

Читайте також:

Українська балістична ракета успішно пройшла льотні випробування, - Зеленський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: