31.07.2020, 13:06

Україна отримає вакцину проти COVID-19 від ВООЗ для 20% населення країни

Украина получит вакцину от коронавируса COVID-19

Україна отримає вакцину від коронавирусу COVID-19 в обсягах, що покриють потреби 20% населення країни. Україна зможе отримати вакцину безкоштовно або за доступною ціною.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на Facebook за результатами онлайн-зустрічі щодо участі України в механізмі COVAX - механізм глобального доступу до вакцин COVID-19, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що беручи участь в цьому механізмі, уряд для реагування на пандемію COVID-19 зможе забезпечити доступ до ліцензованого безпечного та ефективного імунологічного препарату, коли той стане доступний.

"Співпраця з ВООЗ на цьому етапі дозволяє нам бути впевненими, що підготовка на рівні країни до масової вакцинації відповідає світовим вимогам...

Визначити, якою саме буде вакцина досі неможливо, адже кандидати різняться як за платформою (модифіковані РНК та ДНК, на основі протеїнів, деактивованого вірусу або вірусних векторів), так і за способом і кратністю введення.

Цікаво, що наразі лідерами вбачаються вакцини, що потребують двократного введення (з повторним введенням через 3-4 тижні), хоча на останній стадії випробувань знаходяться також і вакцини з однократним введенням. Способами введення можуть бути як внутрішньом’язові, так і підшкірні ін’єкції", - написав Ляшко.

Він повідомив, що на кінець липня 139 вакцин знаходяться на етапі доклінічних досліджень, а 25 вже досліджуються клінічно, 6 з яких максимально наблизились до практичного застосування та перебувають на 3 стадії випробувань.

Читайте також: Україну поділять на "зони": Яким буде навчання в школах з 1 вересня

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>