05.08.2020, 12:24

«Вересень і коронавірус. Чого чекати?" - вся інформація від експертів ipopokids

Ольга Станішевська | Всі новини автора
коронавірус і діти

Наближається новий навчальний рік - серед батьків панує хаос і повне нерозуміння, що робити з дітьми. Страшно собі уявити, якщо вони раптом перейдуть на домашнє навчання. З 1 серпня активно обговорюється рішення Міністерства охорони здоров'я з розділення регіонів. Але це навряд вносить більшої ясності у те, що відбувається. Щоб батьки без зайвих нервів розібралися у всіх питаннях, експерти маркетплейса дитячих товарів ipopokids зібрали весь потрібний матеріал по темі «новини коронавірус діти».

Розподіл на регіони

У першу чергу при підготовці дітей потрібно спиратися на офіційні джерела. Саме від цього залежить, чи будуть діти навчатися за стінами школи або вдома. Поділ регіонів на зони здійснюється з 1 серпня і визначається спеціальними алгоритмами. Те, в яку зону потрапить школа, буде обумовлено суворістю правил безпеки.
Умовно, Україна буде поділена на 4 кольори. Вже затвердили 3 можливі форми навчання, заявляючи при цьому, що неприпустимо, аби учні молодшої школи навчалися дистанційно.

Обмеження регіонів за кольором

Природно, що в зоні з підвищеним ризиком, обмежень буде більше, аж до заборони використання громадського транспорту. Але для всіх жителів країни правила одні й ті самі, незалежно від віку та соціального стану:

  • не можна знаходитися в багатолюдних місцях без маски,
  • потрібно тримати дистанцію при відвідуванні масових заходів.

То дого ж, місцева влада на свій розсуд може вводити додаткові обмеження.

Це все може здаватися складним, але потрібно лише розібратися в тому, які правила накладаються на той чи інший регіон. Від цього батькам вже слід відштовхуватися у питаннях того, як взаємодіяти з дітьми під час пандемії.

Безсумнівно, засмутив той факт, що карантин подовжено, але і тут можна знайти істотні плюси і обернути цей час на користь собі і своїй дитині. Психологи вже дають рекомендації, як підготувати учнів психологічно, при цьому не нашкодивши своєму емоційному стану. Не можна закривати очі на ці питання, адже їх вирішення зараз дозволить без зайвої метушні піти дітям до школи, а батькам – на роботу.

Освітній заклад

У школах вже зараз запроваджуються заходи обережності, щоб не створювати великий потік дітей у будівлі. Учнів розділять за віковою категорією. Можливо, ведуть додаткову зміну і зроблять комбіновану форму навчання.

Вже відомо, що вчителі в обов'язковому порядку будуть здавати тести на коронавірус. Класні кабінети будуть регулярно провітрюватися. Масові заходи буде скасовано. Під час змін будуть дезінфікувати дверні ручки, столи, стільці, інші предмети меблів, підлогу, санвузли та вентиляцію. Крім вчителів, перевірятимуть батьків і дітей.

Крім ланч-боксів тепер в рюкзак малюкові доведеться класти антисептики, запасні маски і невідомо що ще. Адже на порозі будівлі буде проводитися вимір температури, не впускатимуть без маски та засобів дезінфекції.

Коронавірус у дітей

У школах будуть приділяти час тому, щоб пояснювати учням про небезпеку вірусу. Але більший ефект буде від того, якщо цим питанням займуться батьки вже зараз. Одні стверджують, що COVID-19 не несе небезпеки для організму малюків, але статистика говорить про зворотнє. Крім того, важливо знати симптоматику інфекційного захворювання, щоб вчасно помітити коронавірус у дітей.

Багато хто до цих пір нехтує інформацією і не розуміє, як поширюється вірус. І тому не може пояснити дітям, чому варто триматися подалі від людей, що кашляють і чхають. І тим більше, не розуміє, як важливо навчити дитину не торкатися слизової рота, носа і очей руками.

Вірус не може довго перебувати у повітрі, він поступово осідає на поверхню в радіусі метра. При цьому може протриматися там близько 3 днів. Торкання до такої поверхні може привести до фатальних наслідків. Дитина може стати безсимптомно хворою і переносити вірус, заражаючи інших.

Головне – не плутати ознаки коронавируса у дітей з ГРВІ. Навіть якщо проявляється один з багатьох симптомів, потрібно знати, що робити в такій ситуації.

Збір до школи

Закуповуватися взуттям для дитини, дитячим одягом, канцелярією доведеться в будь-якому випадку і навіть обов'язково тим батькам, чиї діти ходять у початкову школу. Адже новоспечені учні в самоізоляції можуть так і не навчитися грамотній взаємодії в соціальному середовищі.

Правда, ще під питанням, як заповнити спілкування тих дітлахів, що потраплять у червону – небезпечну зону, і будуть змушені навчатися дистанційно. У матеріалі експертів зібрана інформація, за яким принципом поділяють регіони і що це все означає.

Зараз держава більше схиляється до комбінованій формі навчання, яка буде припускати, що діти будуть навчатися як дистанційно, так і в школі. Тому якщо у дитини ще немає комп'ютера або планшета, то потрібно включити їх до списку покупок для навчання.

Зволікання з боку дорослих може привести до того, що на початку вересня стресу не уникнути ані батькам, ані вчителям. У цей непростий час потрібно зібратися з силами і зробити все можливе.

Корисні і шкідливі звички

Використання антисептика і дотримання дистанція – це і зовсім окрема тема. Тут буде мало одних пояснень – потрібно за час канікул навчити школярів корисним звичкам і усунути шкідливі. Як показує досвід, якщо раніше гризти ручку було просто поганим заняттям, то зараз це ризик захворіти коронавірусом.

Під час карантину потрібно привчати дітей:

  1. часто мити і обробляти руки;
  2. відразу переодягатися в чистий одяг після відвідування вулиці;
  3. робити вологе прибирання в кімнаті;
  4. тримати дистанцію більше одного метра від інших людей.

Дорослим доведеться проінструктувати малюків по ряду питань, які є життєво важливими. У хід підуть не тільки розмови, але і вправи, які діти повинні виконувати протягом серпня, щоб уникнути ризику захворіти в школі. Ще перед навчанням потрібно буде підстригти дитину таким чином, щоб під час уроків їй не доводилося поправляти волосся – тим самим не торкатися слизової очей.

Що робити батькам

Незалежно від того, до якого класу піде дитина і як вона буде навчатися, потрібно починати активну підготовку. Дітям у зв'язку з коронавірусом важлива дисципліна, як ніколи раніше. Треба вже вводити режим сна і розпорядок дня. Тоді в майбутньому дитині буде легше навчатися на дистанційному навчанні, якщо раптом знову введуть карантин. У вихідні можна давати дітям розслабитися. Август – це час, який потрібно провести з максимальною користю.

Як би багато не було відповідей на сьогоднішній день – чим ближче вересень, тим питань все більше. Для всіх, кому важливо дізнатися більше на тему школи та дітей, експерти найбільшого маркетплейса дитячих товарів ipopokids зібрали всі відповіді і представили їх у вільному доступі. Місяць канікул зараз може зіграти на руку і дітям, і батькам. Важливим є те, як розпорядиться цим непростим часом.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: