13.08.2020, 14:35

"Коригувальне навчання": У МОН пояснили, як навчатимуться діти з 1 вересня

В МОН пояснили, как будут учиться дети с 1 сентября

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що з 1 вересня школярів чекає "коригуюче навчання". У Міносвіти пояснили, що це означає.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 1 вересня учні підуть до школи, не дивлячись на пандемію коронавирусу COVID-19, проте в містах "червоної зони" в школах будуть вводити двотижневий карантин, повідомляє Час Пік.

У Міносвіти заявили, що в перші місяці 2020-2021 навчального року в школах буде організовано так зване "коригуюче навчання".

Міністерство освіти і науки України оприлюднило рекомендації з роз'ясненням, як виставляти оцінки учням та як планувати роботу вчителям.

У рекомендаціях зазначено, що при виставленні тематичної оцінки вчителі повинні враховувати всі види навчальної діяльності учня протягом вивчення теми.

Семестрове оцінювання буде здійснюватися на підставі тематичних оцінок. При цьому слід враховувати динаміку особистих навчальних досягнень учня з певного предмета протягом семестру, важливість теми, тривалість її вивчення, складність змісту і т.п.

Річне оцінювання буде здійснюватися на підставі семестрових оцінок. Це не обов'язково має бути середнім арифметичним від оцінок за I і II семестри.

У МОН зазначили, що відповідно до чинних нормативних актів семестрова та річна оцінки учнів можуть підлягати коригуванню.

В установи освіти не будуть допускатися люди з температурою 37,2 градуса та ознаками ГРВІ.

Як повідомила державний експерт Директорату шкільної освіти головного управління шкільної освіти МОН Марія Дробот в ефірі "Українського радіо", традиційних урочистих лінійок на 1 вересня не буде, а навчальний процес зроблять гнучким.

"Розклад має бути гнучким, щоб не було скупчення дітей в приміщеннях закладу освіти. Різний розклад уроків, різний розклад перерв", - пояснила вона і додала, що масковий режим у школі діятиме лише під час перерви, а на уроках в класі учні можуть їх не вдягати.

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало тимчасові рекомендації для роботи шкіл з 1 вересня. Зокрема, в школах необхідно забезпечити дотримання соціальної дистанції і правил гігієни.

Більш детально з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо навчального процесу можна ознайомитися ]]>тут]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк