15.08.2020, 12:42

Навчальний рік почнеться в умовах адаптивного карантину: чи всі школи України будуть працювати

Марина Началова | Всі новини автора
школа

Новий навчальний рік почнеться вже через півмісяця, в той час як в Україні щодня збільшується кількість хворих на COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу повідомив, як будуть працювати школи з 1 вересня, передає Час Пік.

Як зазначив голова МОЗ, згідно з правилами адаптивного карантину, школи не будуть працювати в тих містах або районах, де буде встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки.

Школи, які розташовані в зеленій, жовтій, помаранчевій зонах, будуть працювати в звичайному режимі з чітким дотриманням протиепідемічних правил - користування масками та інші обмеження.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 1 вересня в Україні почнеться "нормальний навчальний рік" і спростував чутки, що нібіто всі діти будуть навчатися вдома.

Міністерство освіти рекомендує у школах збільшити відстань між партами, нанести розмітку у коридорах для дотримання соціальної дистанції, відкрити кілька входів, використовувати великі приміщення - актові зали, коридори, адаптовані для потреб навчання, проводити заняття на відкритому повітрі, встановити гнучкий графік занять для різних категорій учнів, закріпити за кожним класом окремий кабінет.

Дітей із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано переводити на дистанційне навчання або екстернат. Вчителям рекомендується мінімізувати фізичний контакт з учнями, з батьками спілкуватися дистанційно.

Усі школи повинні бути забезпечені аантисептиками і масками, місцями для обробки рук.

Також Степанов розповів, що робити при симптомах коронавірусу та хто повинен проходити тестування.

Нагадаємо, в Україні за добу виявлено 1847 випадків COVID-19.

Читайте ще: Всі різні – і це допомагає триматися разом. Як працює український розмовний клуб у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк