13.09.2020, 15:50

Степанов жахнувся святкуванню дня міста у Дніпрі та пригрозив італійським сценарієм епідемії в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вкотре закликав українців дотримуватися правил карантину, щоб не допустити ситуації, яка спостерігалася навесні в італійському Бергамо.

Про це Степанов заявив на брифінгу 13 вересня, передає Час Пік.

"Коли сьогодні зранку я побачив світлини зі святкування дня міста Дніпра, на якому зібралися, мабуть, десятки тисяч людей, у мене виникло запитання до місцевої влади. Знаючи вас, я знаю, що ви усвідомлюєте, що таке COVID-19 і які ризики несе ця хвороба. Я розумію, що зараз по всій країні відбувається політичний процес. Але так свідомо почати проводити концерти... Я навіть не говорю про те, що вони заборонені постановою Кабміну - саме через те, що це викликає велику кількість людей, які знаходяться в одному місці і не користуються будь-якими засобами захисту, неможливо дотриматися соціальної дистанції. Навіть декілька людей, які були присутні на такому святкуванні з COVID-19, можуть інфікувати сотні, тисячі людей", - сказав Степанов.

Голова МОЗ зазначив, що потужності медичної системи та кількість лікарів мають межу.

"Якщо хтось забув, що може бути, коли медична система не здатна надавати допомогу, я дуже раджу зайти в інтернет і подивитися кадри з Бергамо, що було там. Я вважаю, що навряд чи в цій країні знайдеться більш-менш адекватна людина, яка захоче таке побачити у нас вдома", - заявив Степанов, закликавши дотримуватися карантинних правил.

Нагадаємо, в Україні зафіксували 2476 нових випадків COVID-19: карта поширення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк