18.09.2020, 07:32

Нові правила карантину: як працюватимуть школи, садочки та транспорт у "червоній" зоні

коронавирус в Украине

В Україні запроваджено нові правила зонування під час карантину. Рішення про найвищий рівень карантину для кожного з регіонів країни уряд буде приймати у співпраці з регіональними комісіями.

Кабінет Міністрів України 16 вересня схвалив проект постанови про зміну підходів до розподілу території України на карантинні зони. Зміни стосуються обмежень у "червоній" та "помаранчевій" зонах, а також умов, за яких регіони потраплятимуть у ці зони, повідомляє Час Пік.

Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що у зв'язку з новим підходом до зонування, рішення про закриття шкіл, дитячих садків та обмеження роботи транспорту в "червоній" зоні будуть приймати спільним рішенням державної та регіональних комісій.

Глава МОЗ підкреслив, що жорстких обмежень в "червоній" зоні з перевезень пасажирів не буде.

Також Максим Степанов зазначив, що в оновлених підходах до розподілу регіонів на карантинні зони немає обов'язкової вимоги щодо закриття шкіл та дитячих садків у "червоній" зоні.

"Рішення про роботу шкіл та садочків у "червоній" зоні буде спільним рішенням державної та регіональної комісій. У "зеленій", "жовтій" та "помаранчевій" зонах карантину, якщо 50 відсотків класів у конкретній школі пішли на самоізоляцію, то закривається весь навчальний заклад", - повідомив Степанов в ефірі телеканалу "1+1", коментуючи нові правила карантину в Україні.

В той же час, глава МОЗ уточнив, що нові правила зонування країни не вплинуть на збільшення або зменшення кількості регіонів в тій чи іншій зоні, оскільки самі критерії поділу не змінилися.

"Є завантаженість ліжок. Якщо в регіоні заповненість більше 75% п'ять днів поспіль, то він переходить до "помаранчевого" рівня. Це стосуватиметься всієї області. Змінили також критерій за кількістю нових хворих. Раніше у нас був чіткий показник, коли відбувається перехід. Зараз це відбуватиметься на рівні міста чи районів.

Якщо рівень захворюваності коронавірусом у п'ять разів перевищує середній по Україні протягом 14 днів, то населений пункт переходить до "червоної" зони", - сказав Степанов.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк