19.12.2020, 21:16

В Україні можливе святкування Різдва в один день 25 грудня: названо умову

Ольга Романец | Всі новини автора
Рождество

Святкування Різдва Христового в один день 25 грудня в Україні можливе після того, коли до такого рішення "дозріє" Церква і віруючі.

Про це розповів предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає Час Пік.

Єпіфаній зазначив, що церква не проти святкування Різдва 25 грудня. Однак вона спирається на думку віруючих, які в своїй більшості не підтримують дану ініціативу. Так, 60% українців проти святкування Різдва в один день.

"Ніхто нікому не заперечує. І держава встановила цей день вихідним днем. Але поки немає перехідного періоду. Коли Церква дозріє, коли віруючий народ до цього дозріє, то, звичайно, буде прийнято відповідне рішення", - сказав митрополит Епіфаній.

На уточнення, коли саме може відбутися цей перехід, через 5, 10 або 20 років предстоятель ПЦУ відповів, що зараз важко спрогнозувати.

"Потрібно займатися просвітницькою роботою. Бо ми бачимо, що в інших помісних православних церквах, наприклад, Елладська Церква, Румунська Церква, які свого часу перейшли на новий календар, все ж у них є певний поділ – залишилися ті, яких називають "старостильниками", тобто вони святкують за старим стилем. Ми не маємо права допустити поділу", - додав митрополит Епіфаній.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк