10.01.2021, 18:54

Протести проти підвищення тарифів і ситуація на місці вибуху газопроводу: головні новини України за 10 січня

Марина Началова | Всі новини автора
протест

Сьогодні в різних містах України пройшли протестні акції проти підвищення комунальних тарифів: в деяких регіонах були перекриті автотраси. Також в МОЗ пояснили заборону на продаж шкарпеток і лампочок в супермаркетах, а в Полтавській області триває ліквідація наслідків вибуху на газопроводі. Про головні новини країни читайте в одній статті.

У різних регіонах України люди вийшли на "тарифні" протести

Сьогодні, 10 січня, в різних містах України відбулися акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Люди виходили до будівель місцевих адміністрацій, а також перекривали дороги. Відео з місць проведення акцій можна подивитися тут.

Чому в супермаркетах заборонили продавати шкарпетки і батарейки: роз'яснення МОЗ

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов прокоментував заборону на продаж низки непродовольчих товарів у супермаркетах. За його словами, COVID-19 не поширюється активніше на іграшках, шкарпетках або батарейках: заборона введена для зменшення скупчення людей. Подробиці читайте в публікації.

В Україні за добу зафіксували понад 5 тисяч нових випадків COVID-19

Останнім часом кількість тих, хто одужав від коронавірусної хвороби в Україні, перевищує кількість нових хворих. Так, за вчорашній день було зафіксовано 5011 нових випадків COVID-19, а одужало 5292 людини. Дані про ситуацію в регіонах дивіться в статті.

Вибух газопроводу на Полтавщині: газопостачання у населених пунктах відновлено

У першій половині дня 10 січня було відновлено газопостачання в 17 населених пунктах Лубенського району Полтавської області, які були відключені через аварію на магістральному газопроводі. Факельного горіння на місці вибуху більше не спостерігається, заявили в МВС.

Про підготовку вбивства Шеремета Україну попереджали ще в 2012 році, - колишній білоруський спецназівець

Екс-офіцер білоруського спецназу Ігор Макар, який оприлюднив скандальні "плівки" у справі про вбивство Павла Шеремета, дав інтерв'ю, в якому розповів, що отримав записи ще в 2012 році. Тоді ж, за його словами, про це поінформували Україну, РФ і навіть білоруське МЗС. Подробиці читайте в статті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк