19.01.2021, 14:09

Українцям хочуть заборонити працювати у вихідні дні: у ВР зареєстрували відповідний законопроект

Ольга Романец | Всі новини автора
рабочие дни

15 січня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4597, яким пропонується скасування перенесення робочих днів через свята.

Автором проекту є "слуга народу" Галина Третьякова, передає Час Пік.

У пояснювальній записці зазначено, що аналіз досвіду країн світу в питанні перенесення робочих днів доводить, що в Білорусі, Польщі, Словаччині, Чехії, Литві, Франції, Німеччині, Данії, Нідерландах, США та інших країнах такої практики немає.

Зазначається, що перенесення робочих днів призводить до 6-денного робочого тижня, іноді - двічі на місяць, що є порушенням законодавчих вимог до мінімального часу відпочинку працівника, який не може бути зменшений.

У той же час, перенесення робочих днів іноді призводить до 4 неробочих днів поспіль, що знижує трудову мотивацію, а також негативно впливає на можливість людини адаптуватися до робочого дня, що є наступним за довгими вихідними.

Як йдеться в проекті закону, перенесення робочих днів на вихідні-це традиція, яку почали ще в Радянському Союзі. Однак вона негативно впливає на працездатність українців і погано представляє Україну серед іноземних інвесторів.

Читайте також: НКРЕКП знизила тариф на розподіл газу, але не для всіх: список постачальників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк