08.03.2021, 18:20

Відмова від переведення годинників в Україні: Стефанчук сказав, яку норму для регіонів додадуть до закону

Марина Началова | Всі новини автора
перевод часов

Верховна Рада має намір відмовитися від сезонного переведення годинників в Україні, разом з тим регіонам збираються дозволити встановлювати особливості робочого часу.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук, який є ініціатором скасування переведення годинників.

Стефанчук повідомив, що між першим і другим читанням до проекту закону внесуть норму, яка дозволить визначати особливості робочого часу в регіонах.

"Основна норма цього закону, що по всій території України діє єдиний час - київський. Але між першим і другим читанням, я думаю, з'явиться норма, ми будемо її ініціювати, що органи місцевого самоврядування у разі необхідності можуть встановлювати не регіональний час, а особливості початку робочого дня. Тобто якщо вони бачать, що якийсь розрив у часі є, то вони, не скасовуючи київський час, можуть встановити, що робота в певному регіоні буде, наприклад, на півгодини пізніше або раніше починатися. Але це жодним чином не вплине на єдиний київський час по всій території України", - заявив Стефанчук.

Парламентарій зазначив, що корисність і економічність переведення годинників не доведена, тому в ньому немає необхідності.

Нагадаємо, Верховна Рада вже прийняла в першому читанні законопроект №4201 "Про обчислення часу в Україні", згідно з яким сезонне переведення годинників в Україні скасують, весь рік країна житиме за "зимовим" часом.

Читайте ще: Сонце буде вставати серед ночі? Що чекає на українців після скасування переведення годинників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк