09.03.2021, 14:52

Тарас Шевченко став світовим рекордсменом за кількістю встановлених пам'ятників

Ольга Романец | Всі новини автора
Шевченко

Міністерство закордонних справ повідомило про світовий рекорд за кількістю встановлених пам'ятників українському поетові Тарасу Шевченку. Кобзаря можна побачити в 44 країнах світу.

"Ми нарахували 99 пам'ятників Тарасу Шевченку в 44 країнах світу. Крім того, ще 1068 пам'яток на території України. Інформацію про кількість пам'ятників дипломати ретельно збирали протягом року. Перевіряли її наші посольства і державні обласні адміністрації", - повідомили в МЗС.

Як зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пам'ятники Шевченка символізують боротьбу за свободу і права.

"Ми хотіли зробити Тараса Григоровича Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – там, де ми живемо, говоримо нашою мовою, пам'ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності. Україна там, де Шевченко. У наших серцях, в пам'ятниках, як символ боротьби за свободу, права і свободи", - зазначив Дмитро Кулеба

Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Черкаської області. Він був поетом, письменником і художником. Написав 237 поем на вірші. Його" Кобзар " вперше видали в 1840 році. Помер 10 березня 1861 року в Росії. Його поховали на Смоленському кладовищі. 22 травня, прах Шевченка перевезли в Україну. Перепоховали його на Чернечій горі біля Канева.

Читайте також: "Сєвєр змін": у Сєвєродонецьку стартував новий туристичний проект

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: