15.03.2021, 20:46

Україна може назовсім залишитися на зимовому часі вже в цьому році

Марина Началова | Всі новини автора
перевод часов

Переведення годинників на літній час в 2021 році може не відбутися, і країна залишиться жити на зимовому часі цілий рік.

Все буде залежати від того, чи встигнуть депутати прийняти відповідний закон на цьому тижні, передає Час Пік.

Як відомо, Верховна Рада вже прийняла в першому читанні законопроект "Про обчислення часу", який передбачає, що сезонне переведення годинників в Україні не здійснюватиметься.

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" нардеп з фракції "Слуга народу" Роксолана Підласа, прийняти закон у другому читанні можуть вже в п'ятницю, 19 березня.

"Згідно з порядком денним, ми будемо розглядати законопроект №4201 у другому читанні на засіданні комітету економічного розвитку в середу. Це означає, що вже в п'ятницю ми зможемо розглянути його і в сесійній залі парламенту", - заявила Підласа.

Ініціатор законопроекту, перший віце-спікер Руслан Стефанчук на засіданні погоджувальної ради закликав нардепів прийняти закон у другому читанні на цьому тижні.

"Дуже вдячний за підтримку законопроекту про розрахунок часу в Україні. Дуже сподіваюся, що на цьому тижні зможемо його прийняти в цілому. І дякую всім за конструктивні пропозиції", - сказав Стефанчук.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в коментарі "Обозревателю" заявила, що депутати хочуть встигнути прийняти закон на цьому тижні, щоб в кінці березня вже не переводити стрілки годинників в Україні.

Кравчук подала до законопроекту правку про прискорення вступу документа в силу. У середу її повинен прийняти комітет.

"Врешті-решт, є розуміння і настрій прийняти його [закон] на цьому сесійному тижні для того, щоб він набув чинності і ми в кінці березня не переводили годинники, а залишилися на зимовому часі", - зазначила Кравчук.

Перехід на літній час в Україні заплановано на останню неділю березня: в ніч на 28 березня потрібно буде перевести стрілки годинника на годину вперед. Але, як видно, цього не станеться, якщо Верховна Рада встигне прийняти закон.

Раніше Стефанчук заявив, що в законопроект "Про обчислення часу" буде внесена норма, яка дозволить визначати особливості робочого часу в регіонах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк