21.03.2021, 15:57

Чи дійсно індійські вакцини гірші за європейські: у МОЗ відповіли

вакцина

У Центрі громадського здоров'я України спростували міф про те, що нібито всі індійські вакцини набагато гірші за європейські.

Насправді виробництво вакцин вимагає дотримання надзвичайно високих стандартів якості, тому дуже мало компаній можуть запустити такі процеси, повідомляється на сторінці ЦГЗ в Фейсбуці, передає Час Пік.

"В Індії працюють понад 3 тисячі фармкомпаній і більше 10 тисяч фармвиробництв. Вона займає третє місце на світовому фармацевтичному ринку. Саме Індія забезпечує приблизно 65% світового ринку вакцин. Індійський Serum Institute, який виробляє AstraZeneca (CoviShield) - це одне з найбільших підприємств світу з виробництва вакцин, яке експортує свою продукцію в 140 країн", - повідомили в ЦГЗ.

У відомстві зазначили, що 65% всіх дітей планети хоча б раз прищеплювалися вакциною цього виробника. Препарати Serum Institute багато років використовуються і в Україні. У ЦГЗ підкреслили, що всі вакцини цього виробника мають відповідний висновок Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо якості та безпеки.

Раніше соцопитування показало, що більше половини українців не готові вакцинуватися від COVID-19, і основною причиною є недовіра до вакцини CoviShield, виробленої в Індії.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу від COVID-19 зробили щеплення майже 4 тисячі осіб.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк