24.03.2021, 11:48

Зеленський підписав рішення РНБО про нові санкції проти російських компаній, фізичних осіб та ЗМІ

санкции

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення нових санкцій проти російських компаній, фізичних осіб та ЗМІ.

Як повідомляє прес-служба президента, мова йде про рішення РНБО від 23 березня 2021 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", передає Час Пік.

Згідно з ним, термін дії введених санкцій для фізичних осіб становить три роки, для юридичних осіб - від трьох до п'яти років.

Зокрема, президент ввів санкції проти першого заступника міністра внутрішніх справ РФ, генерал-полковника поліції Олександра Горового; начальниці Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ, генерал-лейтенанта поліції Валентини Казакової, начальника управління по організації дозвільно-візової роботи Головного управління з питань міграції МВС РФ Кирила Адзинова і ще 21 громадянина Росії, серед яких були присутні посадові особи МВС, члени Ради Федерації і співробітники Федеральної міграційної служби.

Також під санкціями опинилися три депутати Європарламенту, представники політичної групи" ідентичність і демократія " Віржіні Жорон, Жан-Лін Лакапель і Філіп Олів'є. Всі троє без дозволу України відвідували окупований Росією Крим.

Запроваджені санкції, зокрема, передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборону на участь у приватизації або оренді держмайна та заборону на отримання віз.

У списку санкцій РНБО опинилися компанії, які контролюють ряд російських інтернет-видань, серед них-автономна некомерційна організація "Інтернет-Преса"; Акціонерне товариство "Газета.Ру", ТОВ "Лента.РУ", ТОВ "Федеральне агентство новин", ТОВ "РАНОК.Ру", Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні", автономна некомерційна організація "Вільна електронна енциклопедія" Довідник патріота", Федеральне державне унітарне підприємство" інформаційне телеграфне агентство Росії (ИТАР-ТАСС) " та інші юридичні особи, пов'язані з інформаційними онлайн-ресурсами.

Крім того, санкції стосуються страхових компаній, серед яких ТОВ "Страхова компанія "Арсенал" і ПАТ СК "Росгосстрах". Також у списку опинилися нафтовидобувні, Будівельні, туристичні, аграрні компанії, освітні та наукові установи – всього 82 юридичних особи.

Введені проти юросіб санкції передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг та використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: