31.03.2021, 14:56

Кабмін оновив правила паркування та її оплати: що змінилося

Ольга Романец | Всі новини автора
парковка

Кабінет міністрів схвалив проект постанови, якою передбачається оновлення правил паркування та вдосконалення способів оплати цієї послуги. Зокрема, водії зможуть платити за паркування в платіжних терміналах, банківських автоматах і комплексах самообслуговування.

Таке рішення Уряд прийняв на засіданні 31 березня, передає Час Пік.

Крім цього, за проектом забороняється влаштовувати майданчики для паркування на тротуарах, а робити майданчики для паркування дозволяється тільки операторам.

Також уряд дозволив платити за паркування безконтактно в платіжних терміналах, а майданчики повинні бути обладнані паркоматами, платіжними пристроями та інформацією про спосіб оплати.

Ще проектом вводиться відповідальність щодо доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів.

Місцеві органи влади зможуть самостійно встановлювати вимоги щодо обладнання майданчиків паркування. Також громади зможуть визначати способи та порядок оплати вартості послуг з паркування (у разі впровадження автоматизованої системи контролю оплати), та визначати посадових осіб виконавчого комітету інспекторами з паркування, які контролюватимуть виконання зазначених правил.

Нагадаємо, німецьке видання Auto Bild визначило п'ять найнадійніших автомобілів за підсумками 100 000 км пробігу. Експерти оцінювали всі параметри: пошкодження двигуна і трансмісії, ходової частини, електрики, вихлопної системи кузова та ін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: