04.04.2021, 13:28

В Україні збільшили штрафи за помилковий виклик пожежників і поліції: названо суми

Ольга Романец | Всі новини автора
штрафы

Верховна Рада посилила відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки. За законопроєкт № 4157 у другому читанні проголосували 300 парламентарів.

Крім того, парламентарії посилили відповідальність за помилкові виклики карети швидкої допомоги, поліції, пожежних та інших аварійно-рятувальних бригад, передає Час Пік.

За завідомо неправдивий виклик пожежників, поліції, бригади "швидкої" допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань передбачений штраф у розмірі від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-3400 грн). Зараз штраф за таке порушення становить 3-7 мінімумів (51-119 грн).

За невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб Держслужби надзвичайних ситуацій для посадових осіб та ФОПів тепер передбачено штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а за повторне порушення протягом року – від 200 до 300 мінімумів (3400 грн - 5100 грн).

Законом також передбачені штрафи за використання протипожежної, аварійно-рятувальної або іншої спеціальної техніки або засобів протипожежного захисту не за призначенням.

Читайте також: Водіям встановили нові жорсткі правила поведінки при зупинці автомобіля поліцією

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: