06.04.2021, 20:10

Україна домовилася про поставки 10 мільйонів доз вакцини Pfizer

Марина Началова | Всі новини автора

Компанія Pfizer підписала рамковий договір про поставки в Україну 10 мільнонів доз антиковідної вакцини свого виробництва.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

"Вакцині Pfizer в Україні бути! Тепер можу відкрито говорити про переговори, які тривали кілька місяців. Сьогодні Pfizer нарешті зі свого боку підписав рамковий договір про постачання в Україну 10 млн доз вакцин", - повідомив Степанов.

За його словами, очікується, що перші партії вакцини Pfizer за цим контрактом почнуть надходити в Україну найближчими місяцями, а всі 10 мільйонів доз будуть поставлені протягом 2021 року.

"Щиро дякую гендиректорові компанії Pfizer доктору Альберту Бурлі за цю угоду. Сподіваюся, співробітництво між Україною і американськими компаніями-виробниками вакцин буде розширятися", - зазначив Степанов.

Президент Володимир Зеленський також прокоментував укладання цього договору.

"Сьогодні дуже важливий день для України і для українців - ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт з компанією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer. Це дійсно складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою - в мене з ним була розмова 8 лютого - він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це", - зазначив Зеленський.

Як повідомили в ОПУ, безпосередньо переговорним процесом щодо постачання препарату в Україну за дорученням Глави держави займався керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Раніше у МОЗ заявили, що усі вакцини AstraZeneca, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк