24.04.2021, 16:24

Авто з ГБО кінець?: Автогаз може повністю зникнути з українського ринку

авто с гбо

5 травня чинності набуває постанова Кабінету міністрів від 29 липня 2020 року № 667 "Про затвердження Технічного регламенту про вимоги до скрапленого газу для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей".

У свою чергу, Нафтогазова Асоціація України звернулася до прем'єр-міністра та міністра енергетики з проханням перенести введення Технічного регламенту на 1 березня 2022 року, передає Час Пік з посиланням на заяву Асоціації в Facebook.

Причина полягає в тому, що за дев'ять місяців так і не були сформовані органи з оцінки ЗВГ, тому фактично з 5 травня не буде можливості оцінювати і, отже, реалізовувати автогаз на внутрішньому ринку України.

"Техрегламент на ЗВГ вимагає негайного перенесення, в іншому випадку вже з 5 травня країна залишиться без автогазу.

Тому з метою недопущення перебоїв із забезпеченням країни нафтопродуктами, щоб уникнути численної кількості судових спорів, накопичення значної кількості вагонів зі скрапленим вуглеводневим газом на вузлових станціях "Укрзалізниці" НАУ закликає прем'єр-міністра, а також Міністерство енергетики України ініціювати перенесення набуття чинності Технічного регламенту до 1 березня 2022 року", - зазначили в Нафтогазовій Асоціації.

Читайте також: Ціни на бензин на українських АЗС різко змінилися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: