28.05.2021, 20:52

Паспорти-книжечки виведуть з обігу: Раді рекомендують прийняти законопроєкт

Ольга Романец | Всі новини автора
паспорт

Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт про паспорт громадянина України у формі книжечки.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР, передає Час Пік.

Проектом Закону пропонується визнати такою, що втратила чинність, постанову Верховної Ради України від 26 червня 1992 року № 2503-ХІІ "Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон" та встановити, що паспорт громадянина України у формі книжечки, оформлений до набрання чинності цим Законом, є чинним до закінчення строку його дії.

"Ми вже видали понад 6 млн пластикових ID-карт. Остання партія паспортів у формі книжечок була виготовлена в 2013-2014 роках. Зараз вони закінчуються, тому просто скоро нічого буде видавати. До того ж за 2019-2020 рр. відкрито майже 17 тис. справ з підробки паперових паспортів. Ті книжечки, які є у людей, діятимуть. Це передбачено в законопроекті. Скасована ж буде тільки видача нових. Тим кому виповниться 25 і 45 років будуть отримувати нові ID-карти", - повідомив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

Читайте також: Vodafone дарує безкоштовний iнтернет і дзвінки: хто може отримати подарунок від оператора

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк