30.05.2021, 20:37

У Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку Стерненка

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні в Києві під Офісом президента відбувся мітинг на підтримку засудженого до 7 років позбавлення волі активіста Сергія Стерненка.

Акція під назвою "Покажіть нам справедливість" почалася о 18:00 і тривала близько години. На неї прийшло близько тисячі осіб, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Учасники акції прийшли з плакатами "Free Sternenko", "A.C.A.B.", "Свободу політв'язням", "Куди дзвонити, коли вбиває поліція" та ін.

До ОПУ принесли розмальовані двері, поруч стояла людина з плакатом "До дверей більше уваги, ніж до людини".

Також біля ОПУ поставили колаж із зображенням президента України Володимира Зеленського і глави Білорусі Олександра Лукашенка з написом "Тобі не личить диктатура".

Акція пройшла за день до того, як Одеський апеляційний суд повинен винести вердикт щодо апеляції на вирок Стерненку, якого звинувачують у викраденні колишнього депутата місцевої ради на Одещині Сергія Щербича. Зараз Стерненко знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

Завтра, після того як суд оголосить своє рішення, прихильники Стерненко пообіцяли знову вийти на акцію.

"Завтра ми будемо або святкувати звільнення Стерненка або вимагати для нього справедливості, але вже іншими методами", - заявили активісти.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: