02.06.2021, 09:37

В Україні хочуть ще більше підвищити пенсійний вік: у Раді зареєстровано законопроєкт

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні пропонують ще більше підвищити пенсійний вік. Наприкінці травня було зареєстровано відповідний зконопроєкт, який 1 червня було направлено на розгляд профільного Комітету Верховної Ради.

На розгляд профільного Комітету Верховної Ради передано ]]>законопроєкт]]> № 5566 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо деяких питань визначення пенсійного віку", який передбачає підвищення пенсійного віку для українців, повідомляє Час Пік.

Зокрема, в документі пропонують з 1 січня 2023 року збільшувати пенсійний вік на один місяць на рік. У пояснювальній записці до документа йдеться, що завдяки цьому до 2035 року пенсійний вік в Україні підвищиться на один рік.

У разі прийняття даного законопроекту українцям доведеться виходити на пенсію у 61 рік (при наявності необхідного страхового стажу). 

За словами ініціаторів документа, зараз у світі є багато країн, в яких встановлений законодавством вік для виходу на пенсію становить не менше 65 років.

Також автори законопроєкту пропонують зменшити пенсійний вік на шість місяців при народженні дитини та її догляді до 6-річного віку.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня вже підвищили пенсійний вік для жінок. Тепер на заслужений відпочинок вони виходитимуть у 60 років (за наявності страхового стажу не менше 28 років).

В цілому, все йде до того, що українці будуть виходити на пенсію в 63 та 65 років.

Читайте також: В Україні з 1 червня перерахують пенсії: хто може розраховувати на надбавку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк