16.06.2021, 12:13

У Києві презентували розроблений українцями високошвидкісний бойовий дрон ACE ONE

высокоскоростной боевой дрон ACE ONE

На Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека-2021", яка проходить у Києві, компанія ACE представила високошвидкісний військовий безпілотний апарат ACE ONE. Його планують виробляти в кооперації з іноземними компаніями.

Дрон вперше показують світу на міжнародній спеціалізованій виставці. Творці безпілотного апарату кажуть, що у своєму класі він унікальний, повідомляє Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Це бойовий безпілотник повністю українського виробництва. Він розроблений на основі новітніх технологій Stealth і має плоске крило, завдяки чому його складно обчислити. Його швидкість наближена до надзвукової і становить 1000 км/год.

"Ми не говоримо, що ми повністю невидимі, на сьогодні непрофесійно так стверджувати, але ми створюємо всі передумови, щоб знизити радіопомітність літального апарату", - сказав головний конструктор і керівник проекту Олександр Лось.

Над розробкою літального апарату працювали 25 українських конструкторів. Для готового прототипу потрібно близько 30 місяців.

"Коли ми говоримо про наших майбутніх партнерів, то ми розглядаємо країни неавторитарних режимів. Це - Польща, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Ізраїль, Південна Корея, Індія. Це ті країни, з якими ми вже почали співпрацювати і плануємо продовжувати працювати", - сказав керівник проекту.

У майбутньому бойовий дрон хочуть постачати українській армії.

"Це бойовий дрон з унікальними характеристиками, які поєднують надвисоку швидкість з одного боку. А з іншого – низьку видимість, тобто технологію "стелс", яка дає можливість дрону бути майже невидимим і знищувати супротивників.

Близько 1 тис. кілометрів на годину. Це майже один мах, при цьому нести доволі серйозну зброю, корисні навантаження біля однієї тони. Це і керовані ракети, класу повітря-повітря, і повітря-земля, а також керовані авіаційні бомби для ураження інфраструктури та наземних цілей", – розповів розробник Володимир Усов.

Сімнадцята спеціалізована виставка "Зброя та безпека" повинна була відбутися ще восени 2020 року, а потім навесні вже у 2021 році. Її двічі переносили через пандемію COVID-19. Виставка стартувала у Києві та триватиме до 18 червня.

высокоскоростной боевой дрон ACE ONE высокоскоростной боевой дрон ACE ONE

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк