22.06.2021, 12:25

В Україні з'явиться електронний кабінет пацієнта, - Ляшко

Ольга Романец | Всі новини автора
Ляшко

Міністерства охорони здоров'я та цифрової трансформації запускають цифровий кабінет пацієнта в додатку "Дія". Він має запрацювати восени 2021 року.

Про це під час Всеукраїнського форуму "Україна-30. Здорова Україна " розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Час Пік.

"Кабінет пацієнта, який дозволить в цифровому форматі в додатку "Дія" чітко відзначати всі щорічні медичні огляди, або раз на два роки, їх результати, їх динаміку. За результатами цих оглядів - мотивувати, як медпрацівника - вашого сімейного лікаря, так і людину, впроваджуючи певні пільги, компенсації для здорових людей, для тих хто стежить за своїм здоров'ям", - сказав Ляшко.

Крім того, за його словами, для українців введуть щорічний скринінг неінфекційних захворювань, який проводитиметься раз на два роки, а для людей від 55 років він проводитиметься раз на рік.

"Для тих хто з тих чи інших причин буде втрачати своє здоров'я ми розширюємо програму Доступні ліки, яка дозволить на амбулаторному етапі забезпечити адекватне, своєчасне лікування і зменшити фінансові витрати, які несе сім'я хворого. Тому здорове харчування, фізична активність, відмова від шкідливих звичок і щорічні медичні огляди - це запорука вашого здоров'я", - підкреслив міністр.

Читайте також: За добу в Україні вакцинували проти COVID-19 8966 осіб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: