15.07.2021, 07:22

"Укрзалізниця" добудувала залізничну колію в зону відчуження

Ольга Романец | Всі новини автора
путь

АТ "Укрзалізниця" завершила реконструкцію залізничної колії в зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції, якою будуть доставляти на зберігання відпрацьоване ядерне паливо з трьох українських атомних електростанцій.

Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на виконуючого обов'язки голови правління "Укрзалізниці" Івана Юрика, передає Час Пік.

"Укрзалізниця завершила реконструкцію колії між станціями Вільча і Ян, що з'єднує зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції з основною залізничною мережею. Зараз тривають підготовчі роботи до запуску першого тестового поїзда", - йдеться в повідомленні.

В ході реконструкції ділянки співробітники "Укрзалізниці" відповідно до проекту замінили залізничне полотно і реконструювали колії загальною довжиною понад 24 кілометрів. Середнім ремонтом було оновлено 4,3 кілометра. Всього в ході робіт були залучені 95 залізничників філії УЗ "Центр з будівництва та ремонту колії" та необхідна колійна техніка.

"Вже найближчим часом туди будуть доставляти відпрацьоване ядерне паливо з трьох атомних електростанцій: Рівненської, Хмельницької та Южно-Української, - що буде зберігатися там протягом наступних ста років", - додали в "Укрзалізниці".

Зараз перевізник проводить підготовчі роботи до запуску першого тестового поїзда.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: