Знову "дистанціонка"?: У МОН розповіли, як діти навчатимуться у школах з 1 вересня

20.07.2021, 20:02
Гера Кисмет | Всі новини автора

Міністерство освіти і науки розраховує, що до 1 вересня більшість педагогів зроблять щеплення від COVID-19.

Про це на презентації результатів дослідження "Пояснити 30%: як українці оцінюють освіту та вступ в умовах пандемії" повідомила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Ми розраховуємо, що більшість педагогів будуть вакциновані до 1 вересня, це дозволить почати навчання в навчальних закладах без дистанційних процесів. Але все це залежить від епідемічної ситуації", - сказала Мандзій.

Щодо можливості щеплення від COVID-19 дітей віком від 12 років, заступник міністра зазначила, що рішення про залучення тих чи інших категорій громадян до кампанії вакцинації залежить від МОЗ.

"Це повноваження виключно Міністерства охорони здоров'я. Поки діти не підпадають під вакцинацію. Будемо мати рекомендації МОЗ - тоді будемо вести бесіди з батьками про ті чи інші тенденції", - пояснила заступник міністра.

За її словами, елементи дистанційного навчання так чи інакше застосовуватимуться, МОН розширюватиме Всеукраїнську школу онлайн, більше використовуватиме змішаний формат навчання.

Читайте також: До 2023 року в школах Луганщини будуть введені нові стандарти харчування

Теги новин: