13.05.2021, 15:48

До 2023 року в школах Луганщини будуть введені нові стандарти харчування

Ольга Романец | Всі новини автора
школа

На Луганщині реалізують проект "School Food Generation". У Сєвєродонецьку голови територіальних громад у сфері освіти, представники проекту та Держпродспоживслужби обговорили впровадження норм харчування в школах області.

Про це повідомляє Суспільне, передає Час Пік.

Даним проектом керує організація "Поруч" та благодійний фонд "Жовто-блакитні крила" за підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Керівник проектної команди Дмитро Вітвицький розповів, що цього місяця роботу в школах області розпочнуть 11 експертів проекту. Він зазначив, що проект передбачає модернізацію харчоблоків в 2-х школах, а також проведення навчання, підготовку фахівців, експертів і тренерів.

За словами першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби Луганщини Андрія Хорошка, нові стандарти харчування в школах будуть вводити поступово до 2023 року. У шкільних їдальнях замінять обладнання та навчать персонал.

"Це застаріла матеріальна база, харчоблоки з радянського союзу, які довгим часом не оновлювалися, є питання щодо якості їжі, яку постачають", - розповів Андрій Хорошко.

Як повідомляє Суспільне, на даний проект Німеччина вже виділила пів мільйона євро. На технологічне обладнання в пілотних школах мають витратити близько 3 мільйонів 600 тисяч гривень.

Читайте також: З 1 травня змінено порядок призначення субсидій: Важлива інформація для жителів Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: