11.08.2021, 19:03

Три області України є аутсайдерами за темпами вакцинації від COVID-19

вакцинация

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький повідомив, які області України відстають за темпами вакцинації.

Відповідною інформацією він поділився на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

За його словами, на сьогоднішній день понад 2,5 млн українців пройшли повний курс вакцинації від COVID-19. Однак темпи вакцинації в регіонах відрізняються.

"МОЗ значно підвищило темпи вакцинації - щеплення роблять щодня майже 170 тисячам громадян. За відсотком повністю вакцинованих жителів попереду Київська, Полтавська, Вінницька області. Аутсайдери - Чернівецька, Волинська, Закарпатська", - написав Радуцький.

Він закликає українців не чекати появи "особливої" вакцини, а робити щеплення прямо зараз, оскільки існує ризик зростання нових випадків COVID-19.

"Вчені Національної академії наук прогнозують, що вже з наступного тижня існує ризик значного зростання кількості хворих коронавірусом. Кількість позитивних тестів минулого тижня вже зросла в півтора рази, і цей показник може зростати у зв'язку зі збільшенням частки штаму "Дельта", - зазначив парламентарій.

Читайте також: Колективний імунітет до COVID-19 - міф: професор з Оксфорда роз'яснив ситуацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк