24.08.2021, 10:40

День Незалежності України: військовий парад та Марш захисників України (трансляція)

Иллюстративное фото / Открытый источник

У центрі Києва проходять урочистості з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. На Хрещатику пройде військовий парад та Марш захисників України, в якому візьмуть участь ветерани війни на Донбасі.

На Майдан Незалежності прибув президент України Володимир Зеленський, повідомляє Час Пік.

На парад прибули почесні іноземні гості:

  • голова сенату парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчіл, президент національної ради федеральних зборів Швейцарської Конфедерації Андреас Ебі, президент Республіки Північна Македонія Стево Пендаровский, президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд, президент Литовської Республіки Гітанас Науседа з дружиною, президент Польщі Анжей Дуда, очільник Латвійської Республіки Егілс Левітс та інші

На парад прибув Вселенський Патріарх Варфоломій, а в ложі для високих гостей знаходяться Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко.

У параді окрім українських військовослужбовців беруть участь й іноземні військові, зокрема з Естонії, Латвії та Литви. Польське військо на параді представляють льотчики.

Також участь в заходах бере оркестр ВПС США в Європі (USAFE) та американські військові зі Спільної багатонаціональної навчальної групи-Україна (JMTG-U). Крім того в авіаційній частині параду о 12:00, як очікується, пролетять, зокрема, KC-135 Стратотанкер ВПС США та P-8 Посейдон ВМС США.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк