23.09.2021, 11:21

Україна перейшла в "жовту" зону карантину: які обмеження набули чинності

коронавирус, карантин

Україна 23 вересня покинула "зелену" зону карантину. На всій території країни діє "жовтий" рівень епідемічної небезпеки.

Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) 21 вересня, повідомляє Час Пік.

За результатами засідання Державна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення:

  • встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;
  • застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Які обмеження діють в Україні:

  • дотримання масочного режиму та соціальної дистанції;
  • заборона на проведення масових заходів за участю більше 1 людини на 4 кв. м;
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури - не більше 50%;
  • заборона на заповненість спортзалів, фітнес-центрів - більш ніж 1 людина на 10 кв. м;
  • у "жовтій" зоні можуть працювати тільки ті заклади освіти, де щонайменше 80% персоналу закладу отримало принаймні одне щеплення від коронавірусу. 

"Обмеження "жовтої" та "червоної" зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни", - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Як уточнили в МОЗ, якщо в заклад або на захід потрапляє невакцинований відвідувач, включаються правила та обмеження жовтого рівня.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником бізнесу.

коронавирус, карантин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк