27.09.2021, 21:46

В Україні оновили положення про військову службу в ЗСУ

Марина Началова | Всі новини автора

Президент Володимир Зеленський підписав указ внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.

Документ ]]>оприлюднено ]]>на сайті глави держави, передає Час Пік.

Зокрема, указ визначає норму щодо укладення першого контракту з випускниками військових вишів і курсів підготовки офіцерського складу. З курсантами вищих навчальних закладів та слухачами курсів, які не мають офіцерських звань, після успішного закінчення навчання (підготовки) на посадах осіб сержантського, старшинського та офіцерського складу контракт укладається строком на 5 років, а за спеціальностями льотного складу осіб офіцерського складу авіації - на 10 років.

Указ визначає термін продовження військової служби за контрактом. Так, контракт може бути продовжений для рядових - на 3 роки, для сержантів і старшин - від 3 до 5 років.

Для щойно призваних осіб вводиться первинне військове звання - рекрут. Після прийняття присяги такі особи отримують звання солдата (матроса).

Первинне звання для офіцерського складу - молодший лейтенант.

Також указом уточнюються терміни вислуги у військовому званні, норми про чергове і дострокове присвоєння, звільнення з посад військовослужбовців і низка інших положень.

Нагадаємо, в Україні незабаром стартує осінній призов на строкову службу. Призовні комісії почнуть працювати з 1 жовтня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: