07.10.2021, 13:39

В "Укрзалізниці" повідомили, чи подорожчають квитки в 2022 році

укрзализныця

У 2022 році "Укрзалізниця" не планує підвищувати ціни на квитки для пасажирів. Більш того, з'являться деякі промо-тарифи.

Про це повідомив директор філії "Пасажирська компанія" УЗ Олександр Перцовський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Час Пік. 

"Поки таких рішень (про підвищення цін на квитки в 2022 році, - ред.) немає. Ми і цього року індексували дуже плавно. Не одномоментно, а в прив'язці до індексу споживчих цін і розтягнувши на весь рік. Окремі послуги плануємо навіть навпаки стимулювати промо-тарифами", - зазначив він.

Так, наприклад, обговорюється перевезення великих груп пасажирів по знижці на масове резервування квитків з туроператорами. У перспективі також може з'явитися практика, за якої чим раніше купуєш квитки, тим вони дешевше.

"Як варіант зробити більше розмежування і по класах. Ще ми працюємо над можливістю зміни ціноутворення в прив'язці до відстаней. Це дозволить нам збільшити середню прибутковість, але при цьому дати кращу ціну окремим пасажирам, найбільш чутливим до ціни. Як варіант зробити більше розмежування і по класах. Ще ми працюємо над можливістю зміни ціноутворення в прив'язці до відстаней", - додав Перцовський.

За його словами, для цього потрібні певні регуляторні та програмні зміни з точки зору ІТ системи "Укрзалізниці". 

Читайте також: "Укрзалізниця" почала продавати квитки через Viber та Telegram

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк