08.10.2021, 09:53

Будуть відсторонені від роботи: Кому доведеться вакцинуватися від COVID-19

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

МОЗ затвердило перелік професій, для яких щеплення від COVID-19 є обов'язковим.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Час Пік.

Так, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню COVID-19, обов'язковій вакцинації підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальної, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

МОЗ прийняв наказ 4 жовтня, а зареєстрований він у Мін'юсті 7 жовтня. Наказ набирає чинності через один місяць з дня його публікації.

"Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не вакцинуються від COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати", - йдеться в повідомленні МОЗ.

Працівники освіти та органів виконавчої влади можуть зробити щеплення від COVID-19 організовано або індивідуально в зручному для них пункті або центрі вакцинації. Докладний перелік і контакти пунктів і центрів на ]]>https://list.covid19.gov.ua]]>.

Педагоги та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень (]]>https://cutt.ly/SENMlmR]]>) до проведення профілактичних щеплень не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк