04.11.2021, 09:03

В авіакатастрофі під Іркутськом загинуло двоє українців - МЗС

Россия, авиакатастрофа

За попередньою інформацією, у складі екіпажу білоруського АН-12, який 3 листопада розбився біля російського міста Іркутськ, перебувало двоє громадян України.

Українське консульство у Новосибірську з'ясовує обставини авіакатастрофи. Про це в Twitter повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає Час Пік.

Дипломати встановили зв'язок з МНС РФ та очікують результати ідентифікації жертв.

"За попередньою інформацією, в складі екіпажу АН-12, який розбився біля Іркутська, були 2 українців. Консульство в Новосибірську встановило зв'язок із МНС РФ, очікує результати ідентифікації жертв, з’ясовує обставини катастрофи. "Гаряча лінія" консульства для родичів: +79133791293", - написав Ніколенко.

За інформацією білоруських ЗМІ, на борту Ан-12 авіакомпанії "Гродно" могли перебувати українці Олег Щучко та Олександр Чуприненко.

Нагадаємо, 3 листопада в декількох кілометрах від Іркутська в районі села Пивовариха зазнав аварії вантажний літак Ан-12БК, що належав білоруській авіакомпанії "Гродно". Повітряне судно здійснювало вантажний рейс за маршрутом "Кепервеєм (Чукотка) - Якутськ - Іркутськ".

В результаті авіакатастрофи загинули всі сім членів екіпажу. За даними МНС РФ, виявлено тіла шести загиблих, а також фрагменти тіла сьомого члена екіпажу літака, що розбився.

Також з'явилася інформація, що на борту літака крім членів екіпажу могли перебувати ще дві людини. Однак ці дані поки не отримали офіційного підтвердження.

Россия, авиакатастрофа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк