21.11.2021, 20:27

У Києві пройшов марш на честь Героїв Небесної сотні: люди попрямували до ОПУ, правоохоронці перекрили Банкову

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні, у День гідності та свободи, у центрі Києва відбулася хода на честь пам'яті загиблих на Майдані активістів.

Акція розпочалася на Майдані Незалежності, звідки люди пройшли маршем до Алеї Героїв Небесної сотні, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ та соцмережі.

Учасники ходи запалили лампадки біля портретів загиблих на Майдані, а потім відбулася панахида. Люди заспівали гімн України на згадку про події 8-річної давнини.

У заході взяли участь деякі політики, блогери, волонтери, журналісти.

Після цього частина людей розійшлася, а кілька сотень людей сформували окрему колону та вирушили у бік Офісу президента.

Перед початком заходу на даху ТЦ "Глобус" розгорнули величезний банер із портретами президента Володимира Зеленського та керівника ОПУ Андрія Єрмака та написом: "Їхня брехня принижує. Захистимо нашу гідність".

На той час Офіс президента взяли під посилену охорону. На вулиці Банковій учасники ходи натрапили на кордон правоохоронців. Активісти вимагали відкрити прохід та не оглядати речі учасників акції, але правоохоронці відмовилися їх пропускати та одягли шоломи.

Відбулися сутички, силовики відтіснили мітингувальників за паркан. Учасники ходи скандували "Пропускай", "Ганьба", "Зелю геть".

Через деякий час активістів почали пропускати за ворота по одному, правоохоронці оглядали їхні речі. Але пізніше людей почали пропускати вже без огляду.

До 20:00 люди почали розходитися. Активісти анонсували наступну акцію 1 грудня.

Нагадаємо, сьогодні на Алеї Героїв Небесної сотні Зеленського та інших перших осіб держави зустріли криками "Ганьба".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: