22.11.2021, 22:51

Новий рік 2022: Під головною ялинкою України покажуть народження Ісуса, а за містом організують новорічну резиденцію

Марина Началова | Всі новини автора

Вже скоро на Софійській площі у Києві почнуть встановлювати новорічну ялинку, а святкові інсталяції цього року будуть присвячені біблійній темі.

Етнокультурний проект Folk Ukraine повідомив деякі подробиці святкування Різдва та Нового року у Києві, передає Час Пік.

"Цьогоріч ми вирішили присвятити особливу увагу різдвяним традиціям і створити унікальну інсталяцію шопки з фігурами Ісуса Христа, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників навколо новорічної ялинки. Вже незабаром ми втілимо цей проект на Софійській площі", - повідомляється на сторінці проекту в Фейсбуці.

Президент компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький в інтерв'ю "Суспільному" повідомив, що скульптурне панно буде заввишки 4 метри і довжиною 38 метрів. Шопка буде відтворювати біблійні сцени, пов'язані з народженням Ісуса. Дійство можна буде побачити, обійшовши ялинку.

Ялинка, яку почнуть встановлювати 5 грудня, буде прикрашена золотими та червоними кулями, гірляндами, світлом і на ній буде різдвяна квітка - шлюмбергера. Висота ялинки становитиме 31 метр, а гірлянди будуть намотані на кожну гілку. Як відзначив Добруцький, вона горітиме теплим білим, а зверху буде встановлено великий купол, 62 метри в діаметрі, освічений білим, жовтим, помаранчевим та червоним кольорами.

Ярмарки та атракціонів на Софійській площі цього року не буде: такі об'єкти вирішили перенести за місто - у Добропарк за Житомирською трасою. Там облаштують резиденцію новорічного героя Доброчара. Планується провести фестиваль ілюмінації, також там буде фудкорт, теплі і гарячі напої, ковзанка, каруселі, атракціони і десятки фотозон.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: