23.12.2021, 21:40

Ще два регіони України можуть вийти з "червоної" зони найближчим часом, - Ляшко

ляшко

В Україні стабільно фіксується зменшення нових випадків коронавірусу в останні тижні. Зокрема, ситуація стабілізувалася у Волинській та Запорізькій областях.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в коментарі одному з українських видань, передає Час Пік.

У зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації, відомство ініціює засідання Державної комісії ТЕБ та НС.

"В Україні вже 5 тижнів поспіль фіксується тенденція до зменшення кількості зареєстрованих випадків COVID-19. Міністерство щодня аналізує ознаки епідемічної небезпеки в регіонах і за його результатами спостерігаємо стабілізацію ситуації у Волинській та Запорізькій областях. Зараз показники дозволяють нам вивести з червоного рівня епідемічної небезпеки ці два регіони", - розповів Ляшко.

Він зазначив, що у Волинській та Запорізькій областях протягом 20-22 грудня спостерігається стабілізація останнього показника епідемічної небезпеки - виявлення випадків інфікування, - який дозволяє розглянути питання про скасування "червоного" рівня карантину. 

"У Волинській області показник виявлення випадків інфікування протягом зазначеного періоду знизилася з 22,3% до 18,1%, а в Запорізькій області з 23,4% до 18,9%. Також в цих регіонах зростає кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, знижується рівень госпіталізації, динаміка рівня госпіталізації і завантаженість ліжок з киснем. У Волинській області за останні 7 днів кількість випадків зменшилася на 32%, а в Запорізькій області на 19%", - уточнив глава МОЗ.

Читайте також: Україна запроваджує ревакцинацію від COVID-19: хто отримає бустерну дозу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк