28.12.2021, 16:12

Кабмін виділив 300 млн гривень на зарплати шахтарям

Марина Началова | Всі новини автора

Кабінет міністрів сьогодні виділив з резервного фонду державного бюджету 300 мільйонів гривень на погашення зарплатного боргу шахтарям.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

Він зазначив, що Кабмін сьогодні зареєстрував розпорядження №1733-р, яким виділено 300 млн грн на виплату зарплатного боргу шахтарям державних вугледобувних підприємств.

«Виділити Міністерству енергетики 300 000 тис. гривень для оплати праці та внесення обов’язкових платежів, пов’язаних з виплатою заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств…

подати до 30 грудня 2021 р. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням…» - йдеться у тексті розпорядження Кабінету міністрів.

Нагадаємо, працівники кількох шахт на Луганщині та Донетчині проводять акції протесту з вимогою виплатити борги по зарплаті. Зокрема, гірники шахти "Новодружеська" другий тиждень відмовляються спускатися під землю та видобувати вугілля.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: