30.12.2021, 12:31

Водійські права, техпаспорт та студентський квиток в "Дії" прирівняли до паперових

Приложение "Дия"

В Україні водійське посвідчення, техпаспорт та студентський у додатку "Дія" прийматимуть на рівні з паперовими документами.

Відповідні постанови Кабмін затвердив на засіданні 29 грудня. Дві постанови набирають чинності з моменту публікації. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Facebook, передає Час Пік.

"Україна стає світовим лідером з цифрових документів. Водійське посвідчення, техпаспорт та студентський у Дії - відтепер на рівні з паперовими документами. Сьогодні КМУ прийняв дві постанови, які набирають чинності з моменту публікації...

Поступово усі важливі для українців документи будуть доступні в Дії", - написав Федоров.

Він зазначив, що у 2019 році водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) та студентський квиток були дійсні лише в межах експериментальних проєктів.

За даними Мінцифри, з 2019 року українці сформували у "Дії":

  • 751 тисячу е-студентських;
  • 4,4 млн водійських посвідчень;
  • 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Тепер ці документи можна повноцінно вважати дійсними в додатку "Дія".

"Цифрові документи набагато безпечніші, ніж паперові. Адже ви не передаєте третім особам свої документи, а лише показуєте їх через QR-код. Дія не зберігає дані, а лише підтягує інформацію про людину, яка уже є в реєстрах. Це усвідомлено створена архітектура.

Безпека даних користувачів — ключова тема роботи команди Міністерство цифрової трансформації України. Будуючи цифрову державу, ми щодня працюємо над підвищенням рівня захисту даних українців", - написав Федоров.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк