15.01.2022, 09:29

Україна та Азербайджан підписали низку двосторонніх угод

Украина и Азербайджан подписали ряд двусторонних соглашений

Україна та Азербайджан підписали низку двосторонніх меморандумів щодо економічного співробітництва за результатами переговорів президентів двох країн Володимира Зеленського та Ільхама Алієва.

Президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв 14 січня на переговорах детально обговорили плани щодо співпраці у торговельно-економічній, паливно-енергетичній, військово-технічній та інших сферах, повідомляє Час Пік. 

"Глави держав підписали Спільну декларацію Президента України та Президента Азербайджану, у якій зафіксовано основні домовленості, досягнуті за результатами сьогоднішніх зустрічей. Документ підтверджує готовність сторін до поглиблення стратегічного партнерства, зокрема шляхом реалізації конкретних проектів у сферах, що становлять обопільний інтерес. Серед іншого, щодо забезпечення миру та стабільності в Чорноморсько-Каспійському регіоні та за його межами", - ]]>повідомляє ]]>прес-служба Офісу президента. 

За словами українського президента, позиції, зафіксовані в документі, свідчать про єдність і та близькість поглядів України та Азербайджану з багатьох питань і викликів регіонального та глобального вимірів.

"Переконаний, домовленості, яких ми досягли сьогодні, починають ще більш дієвий, предметний і взаємовигідний етап стратегічного партнерства наших держав", - написав Зеленський на своїй сторінці в Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк