28.01.2022, 21:30

Аномалія зростає: синоптик розповіла, якою буде погода в лютому в Україні

февраль 2022 погода

У 2022 році лютий в Україні буде відносно теплим - навіть буде нагадувати весну, що обумовлено загальними змінами клімату на Землі. 

Про це повідомила завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Синоптик не назвала точну температуру, яка встановиться в лютому, тому що для довгострокового прогнозу вона може бути неточною. Однак зазначила, що середня температура в останньому місяці зими буде на 2-3 градуси вище, ніж в середньому за період 1993-2016 років.

За словами Балабух, великий вплив на погоду буде надавати гребінь Азорського антициклону та антициклони, які будуть сформовані над Близьким Сходом і на Балканах. При цьому, тенденція до підвищення температури в Україні спостерігається вже кілька десятиліть, особливо - останні 5 років.

"Аномалія весь час зростає", - розповіла експерт.

Вона підкреслила, що за останні 20 років зима в Україні перейшла від помірно суворої до малосурової. Це також стосується Луганської та Донецької областей, де клімат раніше був більш континентальним, ніж в інших регіонах.

Читайте також: Запорізький автозавод почне випуск абсолютно нової бюджетної моделі авто, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк